Financieringsregeling voor ondernemers

 

Als de bank aangeeft dat zij ‘pas op de plaats’ maken en er geen mogelijkheden meer zijn voor aanvullende financiering, is er misschien een mogelijkheid om gebruik te maken van het Bbz, het Besluit bijstandverlening zelfstandigen.


Dit besluit is bedoeld om ondernemers die in financiële problemen zijn gekomen maar wel een levensvatbaar bedrijf hebben, met een inkomensaanvulling of financiering te kunnen ondersteunen. De Bbz-regeling wordt uitgevoerd door de gemeente (sociale zaken) waarin de ondernemer woont. De gemeente kan een extern adviesbureau, zoals BTBedrijfsadvies, vragen onderzoek te doen naar de levensvatbaarheid van de onderneming.


BTBedrijfsadvies analyseert in haar onderzoeken de knelpunten in het bedrijf en beoordeelt de haalbaarheid van mogelijke oplossingen. Dit leidt tot een risicoanalyse en een duidelijk advies aan de opdrachtgever. In het onderzoek is oog voor zowel het belang van de ondernemer die wil blijven voorzien in zijn inkomen door middel van zijn bedrijf, als voor de gemeente die geen te risicovolle kredieten wil verlenen.

Naast de Bbz-regeling is er de kredietgarantieregeling, de Borgstellingsregeling voor het Midden- en Kleinbedrijf van het Ministerie van Economische Zaken, die wordt uitgevoerd door de banken. Op de site www.antwoordvoorbedrijven.nl is meer informatie te vinden als wordt gezocht op ‘bbmkb’.

Contactgegevens

BTBedrijfsadvies

T (0341) 84 42 50

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.